Izgradnja nove ULO hladnjače u Novom Slankamenu

Bez autora
Aug 30 2011

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktorka Fonda za razvoj AP Vojvodine Snežana Repac danas su u Novom Slankamenu, u prisustvu predsednika Opštine Inđija Gorana Ješića, potpisali ugovore o finansiranju izgradnje UlO hladnjače sa predstavnicima udruženih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Inđija. Fond za razvoj je za ovaj projekat opredelio 98,5 miliona dinara. Nosioci investicionog projekta su poljoprivredni proizvođači, vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstva, njih 36 iz Novog Slankamena, Beške, Starog Slankamena, Maradika i Novih Karlovaca, koji se bave voćarskom proizvodnjom. Hladnjača će imati ogroman značaj i omogućiti optimalne smeštajne kapacitete, dobar plasman na tržište, neznatne gubitne, a obezbediće i prodaju u momentu kada je cena najbolja. Krajnji cilj zaokruženog ciklusa proizvodnje je izvoz voća na rusko i ostatak evropskog tržišta. Pokrajinska Vlada preko svojih institucija već realizuje Master plan razvoja Fruške gore. Do nedavno su naselja na obrancima Fruške gore spadala među najnerazvijenije delove pokrajine, a ulaganjima u razvoj voćarstva i vinogradrstva ta situacija se značajno menja.

Izgradnja nove ULO hladnjače u Novom SlankamenuPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i direktorka Fonda za razvoj AP Vojvodine Snežana Repac danas su u Novom Slankamenu, u prisustvu predsednika Opštine Inđija Gorana Ješića, potpisali ugovore o finansiranju izgradnje UlO hladnjače sa predstavnicima udruženih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Inđija.

Fond za razvoj je za ovaj projekat opredelio 98,5 miliona dinara. Nosioci investicionog projekta su poljoprivredni proizvođači, vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstva, njih 36 iz Novog Slankamena, Beške, Starog Slankamena, Maradika i Novih Karlovaca, koji se bave voćarskom proizvodnjom.

Hladnjača će imati ogroman značaj i omogućiti optimalne smeštajne kapacitete, dobar plasman na tržište, neznatne gubitne, a obezbediće i prodaju u momentu kada je cena najbolja. Krajnji cilj zaokruženog ciklusa proizvodnje je izvoz voća na rusko i ostatak evropskog tržišta.

Pokrajinska Vlada preko svojih institucija već realizuje Master plan razvoja Fruške gore. Do nedavno su naselja na obrancima Fruške gore spadala među najnerazvijenije delove pokrajine, a ulaganjima u razvoj voćarstva i vinogradrstva ta situacija se značajno menja.

Ovo je izuzetno vredan poduhvat udruživanja domaćih poljoprivrednih proizvođača u Novom Slankamenu koji važi za najvećeg korisnika sredstava Fonda za razvoj AP Vojvodine iz opštine Inđija. Oni su do sada dobili 1,7 milion evra što uz današnjih skoro milion evra, opštinu Inđija svrstava u red najrazvijenijih opština u Vojvodini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik